onsdag 24 augusti 2011

Fiskgratäng med pressad potatis. Yoghurtdröm till efterrätt

Idag blev det fiskgratäng med räkor, räkost, créme fraiche, dill och citron med pressad potatis till middag.
Lyxade till det med turkisk yoghurt, torkade tranbär, cashewnötter och flytande honung till efterrätt.

















Fiskgratäng

4 portioner á 8,5pp per portion.

Ingredienser:
800 gram vit fiskfilé (jag använde torsk)
2 dl 5% créme fraiche
400 gram lätt räkost (3%)
170 gram skalade räkor
En kruka dill, som du finhackar
Saften av 1/2 citron
Salt och peppar



Gör så här:
Tina fiskfiléerna om de är frysta. Lägg dem i en ugnsform, salta och peppra.




Rör ihop créme fraiche, räkost, räkorna, den finhackade dillen och citronjuice från 1/2 citron.



Bred röran över fiskfiléerna.



Grädda i ugn på 175 grader varmluftsugn (ca 200 grader i "vanlig" ugn).



Servera med det du tycker om. Jag valde pressad potatis, grönsallad, mixade minitomater och citronklyfta.






















Yoghurtdröm

1 portion á 3,5 pp

Ingredienser:
1/2 dl turkisk yoghurt 3,5%
15 gram torkade tranbär
5 gram osaltade cashewnötter
5 gram flytande honung


Gör så här:
"Häll" yoghurten i ett glas. Hacka nötterna och strö dem över yoghurten, lägg i tranbären och ringla över honungen.
Här underlättar det om du har en köksvåg.



1 kommentar:

  1. Fisken sår super go ut =) ska pröva den i kväll!!!

    SvaraRadera