Lyxade till det med turkisk yoghurt, torkade tranbär, cashewnötter och flytande honung till efterrätt.
Fiskgratäng
4 portioner á 8,5pp per portion.
800 gram vit fiskfilé (jag använde torsk)
2 dl 5% créme fraiche
400 gram lätt räkost (3%)
170 gram skalade räkor
En kruka dill, som du finhackar
Saften av 1/2 citron
Salt och peppar
Gör så här:
Tina fiskfiléerna om de är frysta. Lägg dem i en ugnsform, salta och peppra.
Rör ihop créme fraiche, räkost, räkorna, den finhackade dillen och citronjuice från 1/2 citron.
Bred röran över fiskfiléerna.
Grädda i ugn på 175 grader varmluftsugn (ca 200 grader i "vanlig" ugn).
Grädda i ugn på 175 grader varmluftsugn (ca 200 grader i "vanlig" ugn).
Servera med det du tycker om. Jag valde pressad potatis, grönsallad, mixade minitomater och citronklyfta.
Yoghurtdröm
1 portion á 3,5 pp
Ingredienser:
1/2 dl turkisk yoghurt 3,5%
15 gram torkade tranbär
5 gram osaltade cashewnötter
5 gram flytande honung
Gör så här:
"Häll" yoghurten i ett glas. Hacka nötterna och strö dem över yoghurten, lägg i tranbären och ringla över honungen.
Här underlättar det om du har en köksvåg.
Fisken sår super go ut =) ska pröva den i kväll!!!
SvaraRadera