torsdag 25 augusti 2011

Fläskfilé i underbart god sås med klyftpotatis

Detta recept är så enkelt och så gott...och så nyttigt.

Fläskfilé i underbar sås med klyftpotatis.
4 portioner á 14,5pp
















Ingredienser:
500 gram fläskfilé
10 champinjoner
4 dl 15% matlagningsgrädde
1-2 msk soja
1 dl turkisk yoghurt 3,5%
2 tsk olja till stekning
12 st potatisar á 80 gram styck
3 tsk olja till potatisarna
salt och peppar






Gör så här:


Börja med att tvätta potatisarna, dela dem sedan i klyftor av valbar storlek. Koka upp vatten, ha i potatisarna och koka dem i ca 6 minuter.
Häll av vattnet och häll i grytan ner 4 tsk olja, salt och peppar.










Bred sedan ut potatisarna på en bakplåtsklädd
plåt och baka dem i ugn på 200 grader i 30 minuter.












Skiva fläskfilén och klyfta champinjonerna. Stek denna i 2 tsk olja tills filén är genomstekt och champinjonerna har krympt i storlek.











Häll i 4 dl matlagningsgrädde och några matskedar soja. Låt koka ihop.













Tillsätt 1 dl turkisk yoghurt, salta och peppra och koka ihop. Du kan ha i lite koncentrerad kalvfond om du känner för det.


Färdigt. Servera med sallad och klyftpotatisarna.








Nu är det helg, nya recept från och med söndag.

1 kommentar:

  1. Detta såg ut att vara riktigt gott så det ska jag testa nu i veckan :)

    SvaraRadera