Fläskfilé i underbar sås med klyftpotatis.
4 portioner á 14,5pp
Ingredienser:
500 gram fläskfilé
10 champinjoner
4 dl 15% matlagningsgrädde
1-2 msk soja
1 dl turkisk yoghurt 3,5%
2 tsk olja till stekning
12 st potatisar á 80 gram styck
3 tsk olja till potatisarna
salt och peppar
Gör så här:
Börja med att tvätta potatisarna, dela dem sedan i klyftor av valbar storlek. Koka upp vatten, ha i potatisarna och koka dem i ca 6 minuter.
Häll av vattnet och häll i grytan ner 4 tsk olja, salt och peppar.
Bred sedan ut potatisarna på en bakplåtsklädd
plåt och baka dem i ugn på 200 grader i 30 minuter.
Skiva fläskfilén och klyfta champinjonerna. Stek denna i 2 tsk olja tills filén är genomstekt och champinjonerna har krympt i storlek.
Häll i 4 dl matlagningsgrädde och några matskedar soja. Låt koka ihop.
Tillsätt 1 dl turkisk yoghurt, salta och peppra och koka ihop. Du kan ha i lite koncentrerad kalvfond om du känner för det.
Färdigt. Servera med sallad och klyftpotatisarna.
Nu är det helg, nya recept från och med söndag.
Detta såg ut att vara riktigt gott så det ska jag testa nu i veckan :)
SvaraRadera